Selecteer een pagina

ZOEK JE ZORG?

Assertiviteit is een breed begrip. Het betreft de omgang met mensen in relaties, school, werk en andere sociale situaties.

ZOEK JE ZORG?

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om in sociale situaties te functioneren.
De praktijk Lion probeert hierop te anticiperen.  Sommige personen zijn niet assertief genoeg en vinden het moeilijk om in contact te staan met anderen en vaak ook met zichzelf.
Anderen zijn dan weer te assertief, waardoor ze vaak problemen krijgen in autoritaire instanties zoals op school of op het werk.

Lion bestaat voornamelijk uit ervaringsgericht leren. We gaan situaties opzoeken waar jij het moeilijk mee hebt en gaan hier samen in oefenen. Alles gebeurd op vraag van jou en op jouw tempo. Het is mijn taak om je uit je comfortzone te halen. Zelfzorg en zelfvertrouwen zijn belangrijke elementen binnen de trainingen.

Lion gelooft er in dat je op elk moment je leven in eigen handen kan nemen! Maar soms weet je niet meer hoe je dat kan doen. Samen gaan we hier naar op zoek.

Hoe ga ik te werk?

We starten met een kennismakingsgesprek
Eerst is er een kennismakingsgesprek. Ik kom hiervoor naar je thuis of we doen dit wandelend, alleszins op een plek waar jij je gemakkelijk voelt. Dit gesprek zal ongeveer een uur duren. Hierna volgen 1 of meerdere sessies die op verschillende plaatsen kunnen afspelen. Ik stippel voor iedereen een persoonlijk traject uit. Ook een training in groep kan een traject zijn wat bij jou noden past.
=

INDIVIDUEEL TRAJECT

Ben je onzeker, kan je moeilijk nee zeggen, vind je het moeilijk om sociale contacten aan te gaan, voel je je ongemakkelijk in groepsverband, geloof je niet in jezelf, …

OF

Heb je een sterke mening, geraak je makkelijk in conflict, mijden mensen je soms, vind je het moeilijk om tot rust te komen, zijn discussies en opgejaagdheid dagelijkse kost voor jou, …

Lion gaat met beide aan de slag.

=

GROEPSTRAJECT

In een groepstraject komen dezelfde thema’s aan bod zoals in het individueel traject, maar hier gebeurd alles in groep. Lotgenoten ontmoeten, ervaringen delen, feedback geven aan elkaar en elkaar sterker helpen maken gebeurd in een groepstraject. Er zal ook eerst een individueel kennismakingsgesprek plaatsvinden. Het groepsgebeuren gaat meestal door op een voormiddag en zal ongeveer 4 uur in beslag nemen.
A

LION TRAJECT

Dit traject is voor personen die assertiever willen leren zijn. Communicatie, eigen zelfbeeld, situatiebesprekingen, … zijn allemaal thema’s die aan bod komen.
A

BAMBOO TRAJECT

Dit traject is voor personen die heel assertief zijn en willen leren om ook soms meegaand te zijn. “Hoe sta ik in het leven, hoe zien anderen mij, in welke situaties ervaar ik problemen, hoe kan ik omgaan met mijn sterk karakter?” zijn allemaal vragen die aan bod zullen komen. Communicatie, zelfreflectie en zelfzorg staan hier centraal.